Återbruk handlar om att tillvarata, använda igen, skruva, bända, vrida, putsa, rensa eller kanske bara om att förfina. Sopor som får en ny chans och gör nytta en gång till eller kanske för att göra någon anna glad, att stärka sig själv och sin omgivning, att hitta kraft, ork och ny energi.

Såklart kan det helt enkelt handla om att minska överutnyttjandet av våra naturresurser.

Varför ska vi egentligen producera mer av sådant vi redan har för mycket av, vem är det egentligen som vinner på det?

Återbruk, menar vi, handlar förutom långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt, socialt arbete, även om värderings-, relations- och ledarfrågor.

Vi kallar det Hållbar kultur - Samspel för en gemensam framtid.

Smart Fart och cykelverkstad kommer öppna upp under våren 2021

Hållbarhetsförmedlingen driver Smart Fart i samarbete ned Kopparstaden.

Under våren öppnar vi upp cykelverkstan Smart KID i samverkan med studieförbundet Bilda som en del i verksamheten Smart Fart. I cykelverkstan sker renovering, restaurering, service, nyskapande och en del tester. Här kan barn och unga erbjudas att renovera en cykel med handledning av vår personal. Aktiviteten innehåller en mycket enkel affärsmodell; Tillsammans med undomar renovera, sälj och låte dem tjäna en slant. Hör av dig om du är intresserad: smartfart at hallbarhetsformedlingen.se 

Återbruksstuga och kreativ verkstad 2021

Hållbarhetsförmedlingen driver Återbruksstuga och kreativ verkstad i samverkan med Röda Korset Falun och studieförbundet Bilda. I dessa pandemitider och då vi flyttar till nya lokaler har styrelsen beslutat att återbruksstuga och kretaiv verkstad pausas till våren 2022.

Hör av dig till aterbruk at hallbarhetsformedlingen.se om du är intresserad.

START OCH ÖPPETTIDER

CYKELVERKSTAN

Öppet:

Måndagar, kl14:30-16:30. Varannan vecka under hela sommaren. 

ÅTERBRUKSSTUGAN

Öppet:

Kommer uppna upp under våren 2022.