Återbruk handlar om att tillvarata, använda igen, skruva, bända, vrida, putsa, rensa eller kanske bara förfina. Sopor som får en ny chans; gör praktisk nytta en gång eller kanske finns där en stund för att göra någon lite glad.

Det kan också handla om att stärka sig själv, hitta kraft, ork och ny energi.

Såklart kan det helt enkelt handla om ett rent ekologiskt tänk. Att sänka slitaget på naturen genom medverkan till minskad nyproduktion. Man kan fundera över varför vi egentligen ska producera mer av sådant vi redan har för mycket av. Vem vinner på det? Återbruk, menar Hållbarhetsförmedlingen, handlar kort och gott om såväl ekonomiskt, ekologiskt, socialt tänk, men också om värderings-, relations- och ledarfrågor på olika nivåer. Vi kallar det Hållbar kultur - Samspel för en gemensam framtid.

Musikverkstan

Öppen från och med januari 2020.

Hållbarhetsförmedlingen driver musikverkstan  i samverkan med studieförbundet Bilda. Här får ung som äldre komma och pröva att lira i band.

Hör av dig om du är intresserad: musik at hallbarhetsformedlingen.se 

Cykelverkstan

Öppen från och med januari 2020.

Hållbarhetsförmedlingen driver cykelverkstan i samverkan med studieförbundet Bilda som en del i verksamheten Smart Fart som vi har i samarbete med Kopparstaden. I cykelverkstan sker renovering, restaurering, service, nyskapande och en del tester. Vi kommer under 2020 genomföra projektet Smart Klimat I Dalarna där ungdomar erbjuds att renovera en cykel med handledning av vår personal. Detta utvecklar vi sedan till en enkel affärsmodell tillsammans med undomarna.

Hör av dig om du är intresserad: smartfart at hallbarhetsformedlingen.se 

Återbruksstugan

Öppen från och med mars 2020.

Hållbarhetsförmedlingen driver Återbruksstugan i samverkan med Röda Korset Falun och studieförbundet Bilda. Här pågår restaurerings-, renoveringsarbeten och ombyggnationer av allt från möbler till sportutrustning. Här kan man träffas för CrAfter Work, skapa nytt av gammalt och släppa fram kreativiteten i en inspirerande miljö. Eller så bara vara tillsammans med andra. Någon vill kanske bara finna lite lugn och ro samtidigt som man pysslar och grejr. Framöver kommer vi kunna erbjuda lackeringsmöjligheter. Hör av dig till aterbruk at hallbarhetsformedlingen.se om du är intresserad.

Textilverkstan

Öppen från och med april/maj 2020.

Hållbarhetsförmedlingen startar upp textilverkstan i samverkan med Röda Korset Falun och studieförbundet Bilda. Här finns möjlighet att själv eller tillsammans med andra skapa av och med textil. Hela idén grundar sig på att dels medverka till att minska behovet av nyproduktion, dels att stärka personer som vill prova på att att jobba med textil och andra material.  Hör av dig till aterbruk at hallbarhetsformedlingen.se om du är intresserad.

START OCH ÖPPETTIDER

MUSIKVERKSTAN

Öppet:

Prova på spela/repa i band startar: Tid anslås.

Lira i Band skjuts upp till hösten 2020

CYKELVERKSTAN

Öppet:

Projekt Smart Klimat i Dalarna startar i april och är öppet varannan vecka. 

Sågmyra tisdagar, start 14/4, kl 14:30-18:30

Rättvik station, torsdagar, start 16/4, kl 14:30-18:30

Falun, Slaggat 20, fredagar start 17/4, kl 14:30-18:30


ÅTERBRUKSSTUGAN

Öppet:

CrAfterwork startar 23 april, kl 18:00-20:00.

Övriga öppettider kommer anslås framöver. 

TEXTILVERKSTAN

Öppet:

Tisdagar, kl18:00-20:00, öppnar 28 april.

 

Copyright @ All Rights Reserved

Hållabarhetsförmedlingen i Norr Fk.För